Succesvolle praktijkproeven

Op 8 september heeft INSIDE in de Diefdijk nabij Leerdam onder grote belangstelling uitvoeringsproeven van 2 innovatieve technieken gedaan. Het ging om de technieken ‘Expanding Columns’ en ‘Dijkvernageling’. Dit alles vond plaats in goede samenwerking met het waterschap Rivierenland. In de ochtend werd een informatieve bijeenkomst gehouden in Geldermalsen, waar onder aanmoediging van Ineke van der Hee (bestuursvoorzitter WINN & Hoofdingenieur-Directeur Rijksinstituut voor Kust en Zee) een inleiding op de demonstraties werd gehouden. Naast het opdoen van deze praktijkervaring in een dijk, gaan de consortia nu verder met de validatie van de technieken.
Voor ‘Expanding Columns’ zullen de aspecten met betrekking tot het werken van de expander in de ondergrond van de dijk onderzocht worden. Voor Dijkvernageling zullen o.a. aanvullende afschuifproeven in het laboratorium van GeoDelft uitvoerd worden. Precies een jaar na de succesvolle praktijkproef van de techniek ‘Mixed-in-Place’. Voor het consortium van de techniek Mixed-in-Place, die vorig jaar al in de praktijk is getest, wordt de septembermaand ook spannend. De CUR-commissie zal dan advies uitbrengen over de daadwerkelijke toepassing van Mixed-in-Place in de praktijk. De kans bestaat dat deze techniek in 2006 al toegepast gaat worden in 290m dijk bij de dijkversterkingsronde langs de Nederlek in de Krimpenerwaard.

Op 8 september heeft INSIDE in de Diefdijk nabij Leerdam onder grote belangstelling uitvoeringsproeven van 2 innovatieve technieken gedaan. Het ging om de technieken ‘Expanding Columns’ en ‘Dijkvernageling’. Dit alles vond plaats in goede samenwerking met het waterschap Rivierenland.
In de ochtend werd een informatieve bijeenkomst gehouden in Geldermalsen, waar onder aanmoediging van Ineke van der Hee (bestuursvoorzitter WINN & Hoofdingenieur-Directeur Rijksinstituut voor Kust en Zee) een inleiding op de demonstraties werd gehouden.
Naast het opdoen van deze praktijkervaring in een dijk, gaan de consortia nu verder met de validatie van de technieken. Voor ‘Expanding Columns’ zullen de aspecten met betrekking tot het werken van de expander in de ondergrond van de dijk onderzocht worden. Voor Dijkvernageling zullen o.a. aanvullende afschuifproeven in het laboratorium van GeoDelft uitvoerd worden. Precies een jaar na de succesvolle praktijkproef van de techniek ‘Mixed-in-Place’
Voor het consortium van de techniek Mixed-in-Place, die vorig jaar al in de praktijk is getest, wordt de septembermaand ook spannend. De CUR-commissie zal dan advies uitbrengen over de daadwerkelijke toepassing van Mixed-in-Place in de praktijk. De kans bestaat dat deze techniek in 2006 al toegepast gaat worden in 290m dijk bij de dijkversterkingsronde langs de Nederlek in de Krimpenerwaard.

One Response to “Succesvolle praktijkproeven”

  1. Mr WordPress says:

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Leave a Reply