Werkgeverschap bij projecten

Allereerst is het handig om te weten wat het betekent om met een payroll bedrijf in zee te gaan. Payrolling houdt in dat een bedrijf de administratieve taken en juridische werkgeverszorgen uitbesteed aan een payroll bedrijf. Vervolgens zal het payrollbedrijf zorg dragen voor het overnemen van de werknemers. Als het ware wordt het werkgeverschap overgedragen aan het payrollbedrijf. Het payrollbedrijf is dan ook juridisch werkgever geworden en de werknemers staan hier ook op de loonlijst. Het bedrijf dat deze taken uitbesteed kan de werknemers blijven aansturen en begeleiden. Gebruik maken van payroll brengt dus verschillende voordelen met zich mee. Het payroll bedrijf draagt de zorg voor arbeidsrechtelijke risico’s, denk hierbij aan ziekte, en is daarnaast de helpdesk voor de werknemers en klanten van het desbetreffende bedrijf. Makkelijker gezegd; het bedrijf blijft de beschikking houden over de werknemers en kan deze op dezelfde manier blijven aansturen, begeleiden en coachen. De risico’s van het werkgeverschap liggen in handen van het bureau dat payrolling diensten verzorgt.

Leave a Reply